1- цената е 10-15лв и 2-по-здрав. за тс цената е 60 до 130лв в зависимост с датчик или без.
Известие
Collapse
No announcement yet.
малко помощ за монтаж на термостат от рено 5
Collapse
X
-
Не се бъркайте с това колко показва уреда, в повечето случай е грешен......
Примерно на двойката ми стрелката ми стои на 70 и не мърда, а екуто виждам през Екускана че чете 84 градуса, което е повече от нормално.......
Термостатите от Рено 5 са два типа, или поне аз 2 съм виждал - едните отварят на 83 градуса, другите на 86.......аз лично съм си взел трите на 83 градуса и ползвам тях.......така че не е важно какво показва уреда, а какво вижда екуто......
П.П - за по близки с заводските стойности е по добре да се вземе термостат на 86 градуса, но аз така предпочетох...."Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTRF=M x A - Исак Нютон - amateur.....
Comment
-
Ето и малко повече инфо с картинки за монтажа на термостат от Рено 5:
Термостат ???Lancia Kappa 2000 5.20 145 h.p. 95 г.
Alfa Romeo 156 2,4 JTD 136 h.p. EX
Comment
-
само за спорта да кажа, че се оказа че има доста модели термостати, все пак аз намерих един който отваря на 86 градуса, и карам вече 2г. с него. Никакви ядове. Кове на 90 и всичко е супер.СЪДБАТА ПОМАГА НА СМЕЛИТЕ
сегашната: Алфа Ромео 1.9 JTDm 150 кончета под капака
Comment
-
Първоначално публикувано от Gelew Покажи съобщениеЗа 2.4 става ли такъв термостат?Lancia Kappa 2000 5.20 145 h.p. 95 г.
Alfa Romeo 156 2,4 JTD 136 h.p. EX
Comment
-
Ще си купя такъв да видя дали ще има ефект, че тоя Behr много бавно действаTipo 1.4 EX, 156 2.0 Selespeed-EX, 156 2.4 JTD 6-speed 01' EX, , 166 2.4JTD remaped 00', Vectra C 1.9CDTI remaped 06'EX,Mercedes E 220 CDI Avantgarde 00'EX, BMW 525 D 02'EX, 147 1.9JTD
Comment
-
какво значи "бавно действа". той държи затворен големия кръг докато се качи температурата на двигателя, после се отваря. вашите дизели са известни с това че бавно загряват, което е само проблем за комфорта, не на системата.
как се проверява термостат е писано. ако е заседнал в отворено или затворено положение, тогава е за смяна.точка
Comment
-
Имам момент в който вдига малко към 65градуса температура като я карам и то повече от 6-7км и ако спра някъде температурата пада, за мен си е заседнал в отворено положение, и неможе да стигне работна темперарура като е по-студено вън трябва 15км да мина и евентуално тогава я стигне 85 градуса я не.Tipo 1.4 EX, 156 2.0 Selespeed-EX, 156 2.4 JTD 6-speed 01' EX, , 166 2.4JTD remaped 00', Vectra C 1.9CDTI remaped 06'EX,Mercedes E 220 CDI Avantgarde 00'EX, BMW 525 D 02'EX, 147 1.9JTD
Comment
-
палиш колата и с ръка хващаш дебелия маркуч излизащ от термостата и отиващ в радиатора.
при работещ термостат- маркуча остава хладък докато двигателя не стигне работна температура и термостата не се отвори. тогава маркуча става горещ изведнъж.
при термостат заседнал в отворено положение - маркуча се загрява плавно с двигателя.
при термостат заседнал в затворено положение - маркуча си остава хладък, двигателя прегрява.
според това което пишеш, май проблем няма.точка
Comment
Comment